27/07/2021

Film Južni vetar 2 – Ubrzanje na 68. Pula Film Festivalu

Film „Južni vetar 2 – Ubrzanje“ premijerno je prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa međunarodne selekcije 68. Pulskog filmskog festivala. Za svetsku premijeru filmskog nastavka najgledanijeg ostvarenja u prethodnoj deceniji, kao jedne od projekcija koja je privlačila najveće interesovanje publike festivala, karte su bile rasprodate danima unapred.

Projekciji je prethodila konferencija za štampu na kojoj je deo autorske ekipe govorio o filmu čiji početak distribucije region željno iščekuje. Na konferenciji za štampu održanoj u Kino Valli, o filmu „Južni vetar 2 – Ubrzanje“ govorili su reditelj Miloš Avramović, scenarista Petar Mihajlović, producentkinja Tatjana Žeželj Gojković kao i glumci Miodrag Radonjić i Miloš Biković.

U čast autorske ekipe filma „Južni vetar 2 – Ubrzanje“ upriličen je svečani prijem u Srpskom kulturnom centru u Puli. Zajedno sa brojnim novinarima i zvanicama deo autorske ekipe je obišao i izložbu „Osluškujući dah publike“, u galeriji Srpskog kulturnog centra, posvećenu dramskom opusu glumice Marije Crnobori.

Nakon 127 minuta uzbudljive akcije i neočekivanih preokreta uz posebnu akustiku Arene u Puli brojna publika je ovacijama nagradila film „Južni vetar 2 – Ubrzanje“ koji je, sudeći prema aplauzu, opravdao njihova očekivanja i ovaj put pomerivši granice domaće ali i regionalne kinematografije.

„Južni vetar 2 – Ubrzanje“ sa Pulskog festivala, kao film manjinske koprodukcije i delom sniman na teritoriji Hrvatske, poneo je posebno priznanje Hrvatskog audiovizuelnog centra koje je uručeno producentkinji Tatjani Žeželj Gojković.

Pratite nas @archangeldigital

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.