Kad su cvetale tikve
livestream-pozorisne-predstave

Po ugledu na uživo prenose pozorišnih predstava sa velikih svetskih pozornica projektom livestream – a “Kad su cvetale tikve” priredili smo nezaboravno gledalačko iskustvo našoj ali i publici širom sveta, izašli iz dosadašnjih okvira i ispisali istoriju teatra u Srbiji. Kultna  predstava Beogradskog dramskog pozorišta koja je nesmanjenim intenzitetom čak i nakon sedam sezona jedna od najgledanijih prenošena je, u punom trajanju od 140 minuta, sa devet kamera direktno sa scene Olivera i Rade Marković uz dostupne prevode na engleskom i ruskom jeziku. Livestream- u “Kad su cvetale tikve” prethodio je specijalno napravljen polučasovni program posvećen kulturnom događaju sezone i akterima predstave. Pozorišna predstava “Kad su cvetale tikve” broji 34 glumca i obiluje dinamičnim scenama rešenim sredstvima filmskog jezika koja su u novom, digitalnom format u koji smo je preneli, dobila novi i još uzbudljiviji sloj.

“Kad su cvetale tikve” je pozorišna predstava o urbanim legendama jednog drugačijeg, Mihailovićevog Beograda tamnog lica koje se nadvilo nad sudbine malih ljudi sa periferije. U središtu priče je Ljuba Vrapče, tragičan junak bez političke obojenosti kog slome ljudi, ništa drugo – a od toga nema ničeg tragičnijeg. Dušanovac Ljube Vrapčeta je područje doseljenog stanovništva gde je živela radnička klasa nižeg socijalnog statusa u prizemnim kućicama sa zajedničkim dvorištem. Zestoki momci sa periferije koji nisu imali novca da odlaze u centar Beograda vodili su još žešće obračune negde izmedju veša na štriku vrednih domaćica zanemarujući mirise domaće kuhinje tek postavljenog ručka na kariranim stolnjacima. U takvom svetu duša Ljube Vrapčeta se počne razgrađivati i on se ne može odupreti sopstvenom uništenju.

 

“U saradnji sa Archangel Digital- om i njihovom ekipom mladih talentovanih stvaralaca predstava “Kad su cvetale tikve” je filmovana na jedan poseban način čime je dobila  novu dimenziju i na čitav projekat smo izuzetno ponosni.”

Jug Radivojević

Pratite nas @archangeldigital

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.